Новини

Най-доброто кафе на света

Ах, сутрешно кафе! Завладяващият аромат на тази гореща напитка от кафемашината, винаги спомага за бодър старт на деня! Не всички кафета обаче са еднакви. За да сте сигурни, че няма да си приготвяте лошо кафе за в бъдеще, елате с нас на околосветско пътешествие с кафето!

Най-доброто-кафе-на-света-766x1024

Южна Америка – Ел Дорадо за ценителите на кафето

Колумбия, Мексико, Хондурас и Гватемала произвеждат някои от най-добрите разновидности кафе в света. Според някои от ценителите, най-доброто кафе в света се произвежда в Колумбия – на повече от 2000 метра надморска височина! Но друга част ще Ви уверяват, че някои от най-добрите разновидности на кафе могат да бъдат намерени в определена държава в Африка – Етиопия.

Докато Централна Америка произвежда почти всички най-добри кафета на света, вероятно най-скъпата разновидност идва от Азия. Kopi Luwak се произвежда от семена кафе, които се получават, след като са били смляни от цибетка. Това много рядко и завладяващо кафе се е превърнало в луксозен продукт, който само малка привилегирована част от населението може да си позволи да вкуси.

Също както и ценителите на чай, любитието на кафето имат своите предпочитания за вкус и аромат на любимата си напитка. Ако предпочитате леко кафе бихме ви препоръчали да опитате две леки напитки – известното от Ямайка Blue Mountain и Papillon Bleu от Гваделупа – идеални за приготвяне на вкусно лате.