Здравословен

Хранете се с разнообразни храни, за да постигнете балансирано хранене

Разнообразието е съществена част от добре балансираното хранене! Обратно на общоприетото схващане, важно е да се приемат въгрехидрати дори и по време на диета. В идеалния случай балансираната диета се състои от 15 % протеини, 50-55 % въглехидрати и 30-35 % мазнини. Естествено, под въглехидрати не се разбира само сладкиши!

Яжте повече плодове и зеленчуци – това е правилният начин!

Добре е ядете повече плодове и зеленчуци през деня. Ако това ви се струва трудно изпълнима задача, то можете да се възползвате от многото рецепти и уреди, които ще ви помогнат да разнообразите храната си.
Ако имате съд за готвене на пара Vitacuisine например, можете да приготвяте зеленчуци, месо, риба и десерти, здравословно и да запазите вкусовите им качества. Бъдете изобретателни и експериментирайте с вкусовете. Преоткрийте забравените зеленчуци, съчетавайте различни цветове и гответе всичко това без усилия със съда за готвене на пара.

Не всички въглехидрати са еднакви!

Вашето тяло се нуждае от въглехидрати, но не от всички! Ако например Ви се приядат пържени картофи за вечеря, защо да не намалите количеството мазнина за готвене? С ActiFry, например, можете да приготвите вкусни и здравословни пържени картофи само с една лъжичка мазнина.

Rule-1-healthy-balance-1024x682

Хранителното разнообразие е важно, но не забравяйте, че пиенето на вода също е от съществено значение. За да бъде Вашето тяло добре хидратирано, пийте вода под каквато форма предпочитате: чай или бутилирана вода… От Вас зависи!

Кликнете тук за повече вкусни и балансирани рецепти